Gravstenar

Gravstenar är ett minne som får efterlevande att känna samhörighet med en kär anhörig eller en omtyckt medmänniska. Det är därför det är så viktigt att en gravsten blir personlig och utformad enligt önskemål. Hos oss väljer ni själva hur gravstenen ska se ut: allt ifrån text, dekor, bearbetning och form kan anpassas utifrån era preferenser. 

Vet ni redan nu hur ni vill att gravstenen ska se ut kan ni kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Tillverkning av gravsten

Vi kan hjälpa er med råd och tillverkning av gravstenar i olika utformning och stilar i Gävle med omnejd. Nedan hittar ni tre exempel på kategorier av stenar: Låga och breda gravstenar, höga och smala gravstenar samt hällar. Här hittar ni inspiration och exempel på hur en gravsten kan se ut. 

I princip alla stenar går att anpassa utifrån era önskemål. Hittar ni inget som tilltalar er i urvalet nedan är ni varmt välkomna att kontakta oss så hjälper vi er.

Återvinning av gravstenar / Släktstenar

I en del fall finns möjlighet att återanvända en äldre gravsten. En del kyrkogårdsförvaltningar återanvänder stenar, ibland inklusive gravplats, där gravrätten återlämnats och övergått till dem. Även gamla släktstenar kan omarbetas. Lämplig sten fraktas till oss eller hämtas av oss för omslipning och eventuellt omhuggning. Läs mer om återanvändning av gravstenar här.